Ga naar de inhoud

Over Ibiza

Ibiza Stad is een middeleeuwse stad. Het ommuurde gedeelte van de stad (Dalt Villa) ligt op een heuvel. Schilderachtige, witgepleisterde huisjes, een grote stenen poort met een steile opgang en trappen bepalen het stadsbeeld. Het bruisende gedeelte van de stad vind je in de wijk Sa Penya bij Carrer de La Verge. In het relatieve nieuwe deel vind je de boulevard Vara del Rey, met moderne winkels, bars en restaurants.

Een veel bezochte plaats is San Antoni de Portmany (San Antonio), een voormalig vissersdorp met leuke terrasjes, hippe clubs en schitterende stranden! Er wordt gezegd dat Columbus hier geboren zou zijn. Sluit je bezoek af met een drankje bij Café del Mar in een sprookjesachtige setting bij zonsondergang.

Dalt Vila is de oude stadskern van Ibiza Stad met daar vlakbij de haven

‘La Marina’. De stadskern heeft gedeeltelijk uitgegraven historische muren uit de 16e eeuw. Vanuit heel de stad steekt de kathedraal ‘Santa Maria d’Eivissa statig erboven uit, omdat het op de top van Dalt Vila ligt.

Het is een bruisend en authentiek stadsdeel!

Gezellige hippies, relaxte muziek, ambachtelijke sierraden, leuke laarsjes en ga zo maar door. Op Ibiza zijn heel veel leuke hippiemarktjes te vinden! In Es Canar vind je de grootste met 500 kraampjes genaamd Punta Arabi en is elke woensdag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Een andere grote hippiemarkt is Las Dalias in Sant Carles de Peralta met zo’n 200 kraampjes, geopend op zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur en op maandagavond van 19:00 tot 01:00 uur van juni tot september.

Het eiland Formentera ligt zeven kilometer ten zuiden van Ibiza. Het eiland staat bekend om de witte zandstranden en de vrijheid van het naakt zonnen! Vanaf Sant Joseph de sa Talaia kun je het eiland zien liggen, net als Es Vedra en Es Vedranell, twee andere idyllische eilandjes.

Maak een boottrip naar een van deze eilandjes.

Ten noordoosten van het plaatsje Port de Sant Miquel vind je een relaxt en ontspannen plekje, waar de zee heel helder is. Op zondag komen hier rond zonsondergang trommelaars (hippies) samen om met elkaar te ‘jammen’. Er ontstaat een mini-hippiemarkt met sieraden, kleedjes en ga zo maar door. Als je voor het ultieme hippiegevoel gaat, mag dit naast een bezoek aan de hippiemarkt natuurlijk niet ontbreken.

Es Vedra is een rotseiland ten zuidwesten van Ibiza. Het is een onbewoond eiland met meters hoge rotswanden die niemand durft te beklimmen. Er gaan genoeg verhalen over Es Vedra de rondte. Zo zou het eiland bestaan uit een sterk magnetisch veld, waardoor kompassen er niet werken. Volgens locals zou het eiland weleens de top van de verzonken stad ‘Atlantis’ kunnen zijn. Een magisch stukje Ibiza met prachtige viewpoints. Zeker het bezoeken waard!

Aan de zuidkant van het eiland vind je Las Salinas. In dit natuurgebied vind je zoutmeren waar doorgaans veel flamingo’s vertoeven. Wat veel mensen niet weten is dat je hier ook de mooiste zandstranden van Ibiza kunt vinden. Er zijn een aantal beach clubs waar je lekker kunt relaxen en van een cocktailtje kunt genieten. Wil je een keer relaxen buiten het resort? Neem dit dan zeker in de overweging mee.

Wil je nog een andere sfeervolle plaats bezoeken? Ga dan naar Santa Eulalia del Rio waar je heerlijk over de boulevard kunt slenteren en mensen kunt kijken. Breng daarnaast een bezoek aan de kerk Es Puig de Missa in Santa Eulalia del Rio, of een van de andere

bezienswaardigheden op het eiland waaronder: Torre d’en Valls, Cap des Llibrell of Las Salinas. Las Salinas bevindt zich vlak naast het resort en is een mooi natuurreservaat met zoutvlakten waar je onder andere flamingo’s kunt spotten!

#Wildestfotografie #IAMWildest #LMibiza Follow us on facebook.com/wildestfotografie and Instagram.com/wildestfotografie
Beautiful lagoon at Ibiza
david-svihovec-5X2ViX_r0ZA-unsplash
palladium-20170807-160435
Cala d'Hort, Ibiza (Spain)

Klaar voor dé sportvakantie van je leven?

LES MILLS IBIZA 2024

Een unieke vakantie voor iedereen die tijdens hun relaxte vakantie ook een beetje actief wil zijn. Volg de gaafste workouts, kleur lekker bij in de zon, neem een verfrissende duik in de zee of het zwembad en ontdek de mooiste plekjes van het eiland. Ontmoet de leukste mensen en bezoek de feesten van ’s werelds beste DJ’s.

ORGANISATIE

info@lesmills.nl
+31 (0)416 34 97 25